Pumpkin bread
Morala sam vam natipkati ovaj recept, najukusniji (barem meni) pumpkin bread s preljevom od borovnica i indijskih oraščića.
No, pravila sam verziju i s preljevom od bijele čokolade i borovnica. Meni je draža prva verzija, no ako volite slađe okuse onda je bijela čokolada za vas.
Ne znam je li kriv moj datum rođenja, no za mene je listopad najljepši mjesec u godini.
Ne samo da obožavam prirodu u 10. mjesecu, već plodovi koje jesen nosi su mi omiljeni. Među njima se ističe bundeva. Kraljica jesenje kuhinje. Volim ju kao juhu, rižoto, curry, pitu, salatu, pečenu, kuhanu, u kiflicama, njokima, kašicama, ma u svemu. Bundeva je bogata vitaminima i mineralima, a istovremeno ima malo kalorija.
Bundeva sadrži antioksidanse alfa-karoten, beta-karoten, beta-kriptoksantin i mnoge druge, koji mogu zaštititi vaše stanice od oštećenja slobodnim radikalima.
Bundeva je bogata vitaminima A i C, što vam može pomoći u jačanju imunološkog sustava. Njegova opskrba vitaminom E, željezom i folatima može ojačati i vaš imunitet.
Sadržaj bundeve s visokim sadržajem vitamina A, luteina i zeaksantina može zaštititi vaše oči od gubitka vida koji, s godinama, postaje sve češći.
No, uz bundevu, čiji nutritivni sastav je zbilja impresivan, u sastavu ovaj recept ima cijelu vojsku dobrih antioksidansa.
Šteta što vam ne mogu prenijeti miris koji se širi stanom. Kažu moja djeca “miriše na jesen i sreću”.
Ako želite pomirisati sreću, probajte ga i vi.
Namirnice
Prilagodi porciju
250 g pirea od budneve | |
180 g brašna | |
150 g kokosovog šećera | |
2 jaja | |
50 ml mlijeka | |
1 žličica vanilin šećera | |
50 g otopljenog kokosovog ulja | |
1/2 žličice soli | |
1/2 praška za pecivo | |
2 žličice cimeta | |
1/2 žličice đumbira | |
1/2 žličice muškatnog oraščića | |
1 prstohvat klinčića |
Preljev od bijele čokolade
200 g bijele čokolade | |
100 ml slatkog vrhnja | |
1/2 šalice borovnica |